15 училища в страната са изцяло на онлайн обучение. Това обясни

...
15 училища в страната са изцяло на онлайн обучение. Това обясни
Коментари Харесай

Въчев: Заболеваемостта в училищата е като в големите предприятия


15 учебни заведения в страната са напълно на онлайн образование. Това обясни просветителният министър Красимир Вълчев , представен от Нова телевизия. Най-много те са в София, останалите са в Търговище, Шумен, Русе.

„ Най-голям % карантинирани възпитаници има в София. Към днешна дата съм разрешил на всички учебни заведения , които са подали претенции, да минат на образование в електронна среда. Броят им е 15, само че чакам да станат повече. За страдание имаме смъртни случаи в системата. За това би трябвало да бъдем виновни и да помогнем на лекарите да се оправят със обстановката ”, добави просветителният министър.

Според Вълчев заболеваемост та в учебни заведения та е на същото равнище като това в огромните компании и предприятия. Той счита за рационално решението за онлайн образование в гимназиален стадий, където то е дейно, за разлика от учениците в начален стадий, при които онлайн образование то не дава резултат.

„ Продължавам да настоявам, че присъственото образование е най-хубавото. Не би трябвало да величаем онлайн образование то, защото то има пропуски. В момента обстановката е такава, че няма единна формула, няма единно решение. Продължавам да съм на мнение, че учебни заведения та не би трябвало да се затварят първи и би трябвало да се работи локално. Факт е, че ситуацията се утежнява и моите причини стават все по-леки ”, сподели още Вълчев.

Той даде за образец Франция и Германия, които също оставиха учебни заведения та си отворени. Министърът изясни, че се наблюдават 16 страни, с цел да се вземе съответно решение и у нас. От тях единствено 3 са избрали да затворят учебни заведения та.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР